Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Prvi šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši,

pred nami je novo šolsko leto in zadali si bomo nove cilje, ki jim bomo poskušali slediti in jih uresničevati. Pri tem bomo zagotovo naleteli na kakšne ovire, ki pa se jih da s trdim delom in neomajno močjo preseči. Dragi učenci, želim vam, da svojo pot začrtate tako, da bo vaš cilj vedno pred vami. Pri oblikovanju in postavljanju ciljev naj vas vodijo vaše sanje, želje in hrepenenja, pri njihovemu uresničevanju pa trud, volja in pravi pristop. Vaši starši in učitelji vas bomo pri tem spodbujali.

Od vas, spoštovani starši, pričakujem dobro in konstruktivno sodelovanje s šolo, predvsem pa, da ste odgovorni pri svojem najpomembnejšem poslanstvu – biti starš.

Na prvi šolski dan, v petek, 1. septembra, naj učenci s seboj prinesejo šolsko torbo, v katero bodo dali prejete delovne zvezke in učbenike, beležko, peresnico in copate. V šoli jih bodo sprejeli razredniki.

–        Učenci od 2. do 4. razreda in učenci prilagojenega programa se ob 8.00 zberejo v razrednih učilnicah.

–        Učenci od 5. do 7. razreda se ob 7.30 zberejo v garderobi predmetne stopnje.

–        Učenci 8. in 9. razreda se v garderobi predmetne stopnje zberejo ob 7.45.

–        Prvošolci in njihovi starši so ob 10. uri vabljeni v Ipavčev kulturni center in kasneje tudi v matični učilnici, saj smo zanje pripravili poseben sprejem.

Učenci predmetne stopnje, ki se zberejo v garderobi, bodo od razrednikov najprej prejeli ključe od garderobnih omar, nato pa skupaj odšli v matične učilnice.

Ob 8.15 se vsi učenci zberejo v telovadnici, kjer bo potekal kratek program. Po programu sledi razredna ura, na kateri bodo učenci prejeli navodila za delo in delovne zvezke. Po glavnem odmoru bo potekal pouk po urniku, ki se zaključi ob 12.40. Šolski pogodbeni avtobus bo vozil po ustaljenem voznem redu. Izposoja učbenikov bo organizirana v knjižnici v času pouka v petek in ponedeljek, za kar učenci potrebujejo šolske izkaznice. Prejete učbenike in delovne zvezke naj doma ovijejo in z njimi skrbno ravnajo.

Prvi šolski dan bodo imeli učenci v šoli organizirano šolsko prehrano (malica, kosilo), potekalo pa bo tudi podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda.

Učenci oziroma starši dobo lahko dostopali do urnikov pouka na spletni strani šole od srede, 30. 8. 2023 dalje.  V naslednjih dneh bodo na spletni strani šole objavljena tudi ostala obvestila in podrobnejša navodila o organizaciji in poteku dela.   

Ob tej priložnosti bi vas radi obvestili, da bodo uvodni roditeljski sestanki potekali v začetku septembra in starši boste za ta sestanek prejeli še posebno obvestilo. 

Na šolsko leto 2023/24 smo dobro pripravljeni in pričakujemo uspešno delo na učnem in vzgojnem področju.

 

Lep pozdrav!

Mag. Jure Radišek, ravnatelj in kolektiv OŠ Franja Malgaja Šentjur

 

Dostopnost