Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Obveščamo vas, da je Vlada RS na dopisni seji, dne 26. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 185 še isti dan, velja pa od 27. 11. 2021.

Bistveni spremembi za naše delo sta navedeni v 8. členu, kjer je vsebina odloka usklajena s Protokolom samotestiranja za učence, ki ga je sprejelo Ministrstvo za zdravje. Spremenjeni odlok določa, da učenci in dijaki s posebnimi potrebami, ki samotestiranja iz zdravstvenih razlogov ali ovir oziroma motenj ne morejo izvesti v vzgojno-izobraževalnem zavodu, lahko samotestiranje izvedejo v domačem okolju.

Prav tako se za učence, ki izvajajo samotestiranje s testi HAG v skladu z določili 8. člena odloka šteje, da izpolnjujejo pogoj PCT za udeležbo v glasbeni šoli, obšolskih dejavnostih in pri kolektivnem uresničevanju verske svobode.

Obenem nas NIJZ še enkrat poziva, da pouk in druge dejavnosti v šoli organiziramo na način, da se skupine med seboj čim manj mešajo, saj le tako lahko preprečujemo širjenje okužb in imamo nadzor nad visokorizičnimi stiki v primeru okužbe. Stremimo k temu, da bo stikov čim manj, obenem pa poskušamo v skladu z vsemi navodili izpeljati program v največji možni meri.

13436_Odlok 27-11-2021

Ravnatelj, mag. Jure Radišek

 

 

Dostopnost