Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Spoštovani, 

pouk poteka v šoli in delno na daljavo.
Učenci imajo pouk v matičnih učilnicah. Pouk eksperimentalnega ali tehnično-ustvarjalnega dela bomo izvajali v specializiranih učilnicah. Pri pouku v kombiniranih oddelkih, kjer se združujejo učenci več oddelkov, velja omejitev največjega števila prisotnih učencev, to je 15. V primeru številčnejših mešanih skupin, poteka pouk po hibridnem sistemu, in sicer delno v šoli delno na daljavo.

Za vse osebe nad 15 let, ki vstopajo v šolo, velja odlok o izpolnjevanju pogoja PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje). Izjema so osebe, ki v šolo pripeljejo učence od 1. do 3. razreda.

Za zunanje izvajalce krožkov in za vse udeležence športno rekreativne dejavnosti v zaprtih prostorih šole, ki so starejši od 15 let, velja pogoj PCT. Dokazilo o izpolnjevanju pogoja dostavite po e-pošti (na naslov: telovadnica@fmalgaja.si).

Obvezno je nošenje zaščitnih mask v notranjih prostorih. Izjeme so učenci do 12 let, izključno ko so v matičnih učilnicah in vsi učenci pri pouku športa. Edini razlog, ki je lahko opravičena izjem od obveznosti nošenja mask, je zdravniško potrdilo, iz katerega izhaja, da otrok iz zdravstvenih razlogov ne sme nositi maske (okrožnica: Ukrepi_dodatna_pojasnila).

Testi za samotestiranje učencev zadnje triade so na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021 (Okrožnica samotestiranje 27 08 2021).

Gibanje in zadrževanje učencev po šoli smo s protokoli primerno uredili že preteklo šolsko leto, zato tu ni sprememb (obisk knjižnice, odhod na kosilo ali v toaletni prostor …).

Splošni higienski načrt za zmanjševanje možnosti prenosa okužbe z nalezljivimi boleznimi in protokoli za zagotovitev dela v času covid-19_2021_22

Na šoli si močno prizadevamo za vzpostavitev pogojev za čim bolj normalno izvajanje vseh dejavnosti. V ta namen smo tudi naročili napravi za čiščenje zraka, ena deluje na matični, druga na podružnični šoli. Strošek nakupa sofinancira šolski sklad, za kar se ponovno zahvaljujemo staršem, ki ste nam to s prispevki omogočili. 

Našim učencem in staršem sporočamo, da smo pripravljeni na novo šolsko leto, ki ga želimo preživeti v šoli, zato prosimo vse, da se ukrepov držimo. 

 

Ravnatelj, mag. Jure Radišek in kolektiv OŠ Franja Malgaja Šentjur

 

 

Dostopnost